Една от големите заплахи за бъдещото изхранване на човечеството е изчезването

...
Една от големите заплахи за бъдещото изхранване на човечеството е изчезването
Коментари Харесай

Какво представляват тухлите за пчели

Една от големите заплахи за бъдещото изхранване на човечеството е изгубването на пчелите. Затова в последните години се появиха редица начинания и способи за опазването им и стимулирането на популациите им.

До доста любопитно решение са стигнали от управата на градовете Брайтън и Хоув в Англия.

Те са приели нова разпоредба, съгласно която всяка новострояща се постройка, която надвишава пет метра, би трябвало да включи в построяването си и " тухли за пчели ". По размер и материал те съставляват общоприети тухли, само че в тях има дребни дупчици и кухини, в които някои типове пчели живеят.

Според информацията на община Брайтън във Англия 250 от към 270 типа пчели са от тези, които биха се възползвали.

" Тухлите за пчели са единствено един от методите, по които можем да поощрим биоразнообразието ", споделя Робърт Немет от общинския съвет за самодейността.

" Повече насаждения, хралупи за таралежи, къщички и хранилки за птици са други образци за евтини и лесни способи, които могат да доведат до резултати. "

Освен Брайтън и Хоув, сходни разпореждания са признати от общинските препоръки в Корнуол и Дорсет. А Green&Blue е една от фирмите, които създават сходен тип тухли след щателни изследвания и работа с еколози.

От Dezeen припомнят, че 1/3 от продукцията на храна на планетата зависи от пчелите и други опрашващи инсекти. В същото време един на всеки 10 типа пчели в Европа сега е заплашен от изгубване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР